Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök
Bao buns
2025-01-15
Mattrender 2025:

Snabba smakexplosioner, snacks och vardagsfusion

Malidza Larsson, ICA:s vardagskock, spår att 2025 blir ett spännande matår. Som ett komplement till köttbullar och makaroner tror hon att crossover-matlagning med influenser från världens alla hörn blir allt vanligare i vardagen. På svensktvildsvinskött.se hittar du recept på bland annat tunnbrödsrulle, bao buns, inoshishi-don (vildsvinskarré på japanskt vis) och rostade betor med knaperstekt vildsvinsisterband. Och så klart även på recept på köttbullar och annan vardagsmat med svenskt vildsvinskött.

Läs Malidza Larssons trendlista för 2025 här!

Malidzas fem vardagsmatstrender 2025:

  • Snabba smaker: Under de senaste åren har många svenskar börjat använda till exempel miso, krispig chiliolja och furikake i alltifrån soppor till salladsdressingar. Och kärleken till snabba källor med mycket umami och smak håller i sig.

 

  • Mellanmålet är målet: Hälsosamma mellanmål och snacks tar ännu mer plats. Vi snacksar som aldrig förr och jag tror att vi kommer se många nya produkter dyka upp anpassade för snacking. Vi lagar hummus-bars som är lätta att ta med, lägger kreativa toppings på ägghalvor och keso som ett hälsosamt mellanmål fortsätter öka i popularitet.

 

  • Råvarans uppsving: Vår ekonomi påverkar inte bara vad vi köper utan även hur vi tänker om maten vi lägger på tallriken*. Jag spår att vi går mot en vardag där färska råvaror – särskilt grönsaker – tar huvudrollen i våra måltider, detta i takt med att vi förhoppningsvis får lite mer pengar att röra oss med.

 

  • Vardags-fusion: I år experimentera vi ännu mer genom att blanda olika länders mattraditioner för att skapa nya smakupplevelser. Tänk pasta carbonara smaksatt med miso, banh mi tacos, eller en tandooripizza. Maträtter som känns bekant men med en twist helt enkelt.

 

  • Imperfektion i köket: Efter åratal av strävan efter perfektion på sociala medier och i köket är vi redo för en mer avslappnad inställning. 2025 blir året då vi omfamnar det personliga och autentiska. Att bjuda hem grannarna på en paj med bränd kant, slarvigt upplagd pasta eller ett improviserat recept med det som finns i kylen? Inga problem.

 

(Källa: ICA.se)

Gott, enkelt och prisvärt! Här hittar du några recept med svenskt vildsvinskött som fångar 2025 års trender:

Bao buns med vildsvinskarre

Inoshishi don vildsvinskarre på japanskt vis

Rostade betor med knaperstekt vildsvinsisterband och lingon

Tunnbrödsrulle med vildsvinskött, gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli

Foto: Henrik Lewander
Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår