1 köttbuljongtärning (eller 1 påse Dashi, japansk buljong, finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
Olja att steka i
Topping:
4 äggulor
2 msk sesamfrön
1 krm chiliflakes
2 salladslökar, tunt skivade
Ta ut den frysta vildsvinskarrén ur frysen cirka 2 timmar innan tillagning.
Låt köttet tina i kallt vatten i förpackningen.
Köttet ska fortfarande vara någorlunda fryst när du skär det. Det är då lättare att få till tunna skivor av köttet.
*Tips! Mirin kan ersättas med halv mängd honung.
GÖR SÅ HÄR
Skiva köttet i så tunna skivor som möjligt.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme.
Stek löken i olja, cirka 5 minuter eller tills den börjat mjukna.
Tillsätt köttet och socker.
Stek tills köttet börjar få färg.
Tillsätt mirin, soja, sake och buljong under omrörning.
Låt småkoka i cirka 10-15 minuter för att reducera såsen.
Smaksätt ev med lite mer soja.
Fördela ris i fyra skålar.
Lägg kött ovanpå riset, gör en liten grop där du försiktigt placerar äggulan.
Toppa med sesamfrön, chiliflakes och salladslök.
Servera och njut!
Foto: Henrik Lewander 2023
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!