Den här rätten med bra och prisvärda råvaror i säsong passar lika bra till vardag som till fest! Den milda gulbetan utgör basen tillsammans med potatis och toppas med krispigt stekt isterband och sötsyrliga lingon. Dessutom är isterband klimatsmart mat.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
6 gulbetor, skrubbade
6 fasta potatisar, skrubbade
1 rödbeta, skrubbad
1 lagerblad
2 vildsvinsisterband
1 kruka färsk bladpersilja
rapsolja
salt
peppar, nymalen
Till servering
100 g lingon
50 g strösocker
Vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
Börja med de rårörda lingonen. Blanda lingon med socker i en skål. Ställ åt sidan.
Skär gulbetor och potatis i klyftor (spara rödbetan). Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten tillsammans med lagerblad.
Hyvla rödbetan i tunna skivor. Lägg i iskallt vatten, det gör den extra krispig.
Häll av de kokta rotfrukterna. Stek dem i olja i en stekpanna tills de får lite yta. Salta.
Snitta korven på längden. Gröp ut innehållet och dela i mindre bitar.
Knaperstek det urgröpta isterbandet i olja i en annan stekpanna.
Finhacka persiljan.
Lägg betor och potatis i en form eller på ett fat. Toppa med knaperstekt isterband, rårörda lingon och persilja.
Servera med iskall ovispad grädde.
Foto: Henrik Lewander 2023 Styling: Hannes Shen 2023
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!