Vildsvinskorv i Stockholm:
Missa inte korvkrogen Happy Wiener
Passa på att njuta av vildsvinskorv med läckra tillbehör! Alla korvälskare i Stockholmsregionen kan nu glädjas över att en ny korvkrog har öppnat i centrala Stockholm.
Passa på att njuta av vildsvinskorv med läckra tillbehör! Alla korvälskare i Stockholmsregionen kan nu glädjas över att en ny korvkrog har öppnat i centrala Stockholm.
Den 26 februari firas för första gången Husmanskostens Dag – en hyllning till svensk husmanskost och våra traditionella vardagsrätter. På svensktvildsvinskött.se hittar du recept på flera älskade vardagsklassiker med svenskt vildsvinskött.
Missa inte Korvfestivalen i Stockholm den 7-9 mars! Det här är en årlig fest för alla korvälskare. Här hittar du ett brett utbud av både svensk och internationell korv, tillsammans med klassiska och nya tillbehör och passande drycker. Självklart hittar du även svensk vildsvinskorv på Korvfestivalen.
Malidza Larsson, ICA:s vardagskock, spår att 2025 blir ett spännande matår. Som ett komplement till köttbullar och makaroner tror hon att crossover-matlagning med influenser från världens alla hörn blir allt vanligare i vardagen. På svensktvildsvinskött.se hittar du recept på bland annat tunnbrödsrulle, bao buns, inoshishi-don (vildsvinskarré på japanskt vis) och rostade betor med knaperstekt vildsvinsisterband. Och så klart även på recept på köttbullar och annan vardagsmat med svenskt vildsvinskött.
Läs Malidza Larssons trendlista för 2025 här!
För ett tag sedan började nya regler om försäljning av vildsvin och vildsinskött att gälla. Nu finns ett fördjupat informationsmaterial på Livsmedelsverkets webbplats. Materialet är gratis att ta del av och är specifikt anpassat för dig som är jägare, livsmedelsföretagare eller livsmedelsinspektör.
Thom är djurskötare, jägare och eftersöksjägare. Det är alltså Thom eller någon av alla hans jägarkompisar som hjälper till när en bilist råkat ut för en viltolycka.
– Jag har aldrig varit med om att det har varit så många vildsvin som det är nu, säger Thom. Det är många djur som rör sig längs vägarna och i skogarna.
Livsmedelsverket har beslutat om nya regler som gör det möjligt att sälja och köpa vildsvinskött på fler sätt än tidigare. Syftet är att underlätta och skapa fler vägar för vildsvinskött att nå fram till konsumenterna.
– Nu drar vi igång de kurser som behövs för att jägarna ska kunna sälja vildsvinskött, säger veterinären och jägaren Jonas Malmsten, som tillsammans med veterinär Torsten Mörner erbjuder kurser i vildsvinshygien.
Tvärskogs Vilt har en av Sveriges modernaste anläggningar och är en av de ledande aktörerna i landet när det gäller viltkött. Ingen annan vilthanterare köper in så mycket vilt som sedan slaktas, styckas och paketeras. Med 16 viltdepåer täcker man upp ett stort område och under högsäsong är 22 anställda involverade med att ta emot och hantera vilt från drygt 3 000 leverantörer.
Hurra! Efter hårt arbete med många inblandade är Sverige från och med den 25 september 2024 friförklarat från afrikansk svinpest! Alla restriktioner i den tidigare smittade zonen i Fagersta och Norberg är nu hävda. Tänk vad gott samarbete är viktigt i kriser. Stort tack till alla som bidragit!
Ekerörätten skapades 2023, det är en signaturrätt för landskapet och odlingarna i Ekerö kommun. En av ingredienserna var svensk vildsvinsfärs och så blir det även i år när kostchef My Berensson och hennes kockteam gör en ny variant på den populära Ekerörätten till Offentliga måltidens dag 2024. Troligtvis blir årets take på Ekerörätten wraps med vildsvinsfärs och mycket grönt. Här hittar du receptet på förra årets Ekerörätt!
Den 6 september 2024 är det ett år sedan det första fallet av afrikansk svinpest (ASF) konstaterades i Sverige. Nu, nästintill ett år senare, kommer det glädjande beskedet att Sverige skickat en ansökan till EU om att klassas som friförklarat från afrikansk svinpest.
– Det är ett långt och ihärdigt bekämpningsarbete som pågått, men tack vare att snabba åtgärder kunde tas har smittan kunnat begränsas i ett tidigt skede, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.
– Min favoriträtt med vildsvinskött är helstekt grillat innanlår, säger Peo Andersson, grundare av Skånska Kött & Vilt AB. Men Vildsvinsköttets dag den 29 juli firade jag genom att laga tjocka fina viltfärsbiffar på vildsvins- och hjortfärs med hemmagjort potatismos och rårörda lingon.
Tillsammans med sina anställda driver Peo ett viltslakteri med gårdsbutik, vildsvinsfarm och mötesplatsen Köket. Företagets produkter finns i de flesta större livsmedelsbutiker samt i den egna gårdsbutiken. I Sjunkaröd, på gårdens vildsvinsfarm, strövar en stor flock av vildsvin ute året om i väl inhängande områden.
Här kan du ladda ner bilder och sprida i dina egna sociala media-kanaler för att påminna kunder och kompisar om att det är dags att fira Vildsvinsköttets dag 29/7. Du kan även ladda ner och printa ut receptblad på olika vildsvinsrätter. Skylta upp och dela ut receptbladet i din butik eller gårdsbutik!
Staden Adana i södra Turkiet är känd för den fantastiskt goda kebab som serveras där.
Lucas Eriksson är känd som en av finalisterna i tv-programmet Sveriges Mästerkock 2024. Han charmade tittarna med sitt raka sätt och sin kärlek till viltkött. Han jagar gärna – både vildsvin, rådjur och annat vilt.
På koket.se bjuder Lucas på ett recept på viltbiffar med krämigt potatismos och klassisk brunsås. Enkel vardagsmat när den är som bäst. Vildsvinsfärs passar perfekt till viltbiffarna.
Vår policy