AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Vildsvinskebab
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
500 g fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår
1 vitlöksklyfta
Kebabkrydda
1 ½ msk chilipulver
¾ msk spiskummin
½ msk paprikapulver
1 tsk oregano
Salt
Svartpeppar
Kebabsås
1 dl tjock yoghurt
½ dl majonnäs
1 msk ketchup
1 – 2 tsk srirachasås
1 tsk kebabkrydda
Salt
Till servering
4 pita- eller libabröd
Sallat, strimlad
Tomat, skivad
Gurka, tärnad
Röd lök, skivad
Srirachasås
GÖR SÅ HÄR
Skär det halvfrysta köttet i beredare eller för hand till skavtunna skivor.
Finhacka vitlöken.
Blanda ingredienserna till kebabkryddan.
Vänd ihop köttet med ett par matskedar av kryddan och stek i omgångar så att inte pannan kyls.
Blanda ingredienserna till såsen.
Servera köttet varmt med bröd, kebabsås, skurna grönsaker och eventuellt lite extra av den heta srirchasåsen.
Recept: Ritva Krokfors Wretemark
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår