Smashed burgare på vildsvinsfärs tillsammans med trendig hot honey, cheddarost och tryffelmajo – helt magiskt gott! Servera med pommes eller ät den som den är.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
Hot Honey:
1 burk nyslungad/färsk honung
3-6 chilis, skivade, beroende på vilken styrka som önskas
2-3 vitlöksklyftor, skivade
Tryffelmajo:
25 g majonnäs
2 krm vittryffelolja
Salt och peppar efter tycke
Karamelliserad lök:
2 gula lökar
2 msk smör
2 krm socker
Salt och peppar efter tycke
Smashed burgare:
600 g vildsvinsfärs
25 g majonnäs
Tillbehör:
Hamburgerbröd (till exempel brioche), några skivor ost (till exempel cheddarost) och pommes
GÖR SÅ HÄR
Hot honey:
Blanda den skivade chilin och vitlöksklyftorna, häll ner i en glasburk och häll honungen över, blanda ihop allt och låt stå i minst 7 dagar i köksskåp eller skafferi, ej kylskåp.
Karamelliserad lök:
Steklöken på medelhög värme tills den börjat bruna, tillsätt socker och sänk värmen, låt steka i ca 15-20 minuter.
Ställ åt sidan tills det är dags för montering av burgarna.
Tryffelmajo:
Blanda allt och ställ in i kylskåp till det är dags för montering av burgarna.
Smashed burgare:
Blanda färsen med majonnäsen, den ger lite extra fett och bindning till den magra vildsvinsfärsen.
Rulla sedan färsen till ca 6 bollar.
Lägg färsbollarna en i taget i stekpanna på hög värme.
Använd smasher eller botten av en kastrull för att trycka till bollarna riktigt platt, ca 1-2 cm.
Om bollarna fastnar mot smashern eller kastrullbotten kan man använda en bit bakplåtspapper mellan bollen och smashern.
Stek i ca 2 minuter, eller tills kanterna börjar bli bruna, vänd sedan och stek ca 2 minuter till.
Lägg på en ostskiva och täck med lock i 1-2 minuter eller tills osten blivit smält.
Servering:
Bred undersidan av bröden med tryffelmajo, lägg på salladsblad, sedan burgare.
Ringla hot honey över burgaren, toppa med karamelliserad lök och lägg på hamburgerbrödets lock.
Servera till exempel med pommes frites.
Foto: Henrik Lewander 2024 Styling: Hannes Shen 2024
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!