AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Lökpizza med zucchini och timjan toppat med vildsvinsskinka
Mat över efter julhelgen? Förvandla dina eventuella rester av vildsvinsskinkan till andra rätter. Laga en enkel lökpizza och toppa med vildsvinsskinkan. Svinnsmart och gott! Internationella pizzadagen är förresten den 1 januari.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
1 pkt färdig pizzadeg (på bild färdiga små pizzadegar, färdigkavlade)
Topping:
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 zucchini (à ca 300 g)
salt
svartpeppar
1 kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
3 dl riven ost, gärna svensk, till exempel prästost
2 mozzarellaostar (à 125 g)
1 förpackning pizzasås (à ca 400 g)
500 g vildsvinsskinka
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250˚.
Ta ut förpackningen med pizzadeg ur kylen.
Förbered toppingen.
Skala och skiva löken.
Stek den på svag värme i olja i en stekpanna tills den är mjuk och genomskinlig.
Ansa och skiva zucchinin i tunna skivor.
Stek skivorna tillsammans med löken i 3–4 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Dra bladen av timjankvistarna och vänd ner dem i stekpannan med grönsakerna.
Skär mozzarellan i skivor.
Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
Bred pizzasås på bottnarna och lägg på lök, zucchini, riven ost samt mozzarella.
Toppa med tärningar av vildsvinsskinka.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår