Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Baconlindade dadlar

Sött och salt i en härlig kombo! Lättlagad plockmat som passar perfekt till glöggminglet eller andra festligheter. Servera med en god dryck och känn dig nöjd, du har skapat kvällens snackis.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

Ca 20 st
  • 200 g färska dadlar
  • 140 g bacon av vildsvin
  • Ruccola till garnering

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  3. Kärna ur dadlarna och halvera baconskivorna på längden.
  4. Linda in dadlarna med baconskivorna.
  5. Lägg de baconlindade dadlarna på plåten och sätt in högt upp i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Ta ut dadlarna ur ugnen.
  7. Fördela ruccola på ett serveringsfat och lägg över dadlarna.

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår