Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Vildsvinskebab

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 500 g fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår
  • 1 vitlöksklyfta
Kebabkrydda
  • 1 ½ msk chilipulver
  • ¾ msk spiskummin
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
Kebabsås
  • 1 dl tjock yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 – 2 tsk srirachasås
  • 1 tsk kebabkrydda
  • Salt
Till servering
  • 4 pita- eller libabröd
  • Sallat, strimlad
  • Tomat, skivad
  • Gurka, tärnad
  • Röd lök, skivad
  • Srirachasås

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär det halvfrysta köttet i beredare eller för hand till skavtunna skivor.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Blanda ingredienserna till kebabkryddan.
  4. Vänd ihop köttet med ett par matskedar av kryddan och stek i omgångar så att inte pannan kyls.
  5. Blanda ingredienserna till såsen.
  6. Servera köttet varmt med bröd, kebabsås, skurna grönsaker och eventuellt lite extra av den heta srirchasåsen.

Recept: Ritva Krokfors Wretemark

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår