Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök
Gott och lättlagat med vildsvinsbacon! Krämig pasta som är lika god en måndagskväll som till fredagsmys – med krispighet och smaker som passar både barn och vuxna.
Gott och lättlagat med vildsvinsbacon! Krämig pasta som är lika god en måndagskväll som till fredagsmys – med krispighet och smaker som passar både barn och vuxna.

Vild carbonara

Gott och lättlagat med vildsvinsbacon! Krämig pasta som är lika god en måndagskväll som till fredagsmys – med krispighet och smaker som passar både barn och vuxna.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 500 g spaghetti
  • 2 paket vildsvinsbacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 4 äggulor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Ca 1 dl av pastavattnet

GÖR SÅ HÄR

  1. Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda äggulor, hälften av osten samt salt och svartpeppar i en liten skål.
  4. Häll av pastavattnet, spara ungefär ½ deciliter av vattnet. Lägg tillbaka den nykokta pastan och vattnet i kastrullen, tillsätt stekt bacon och ägguleblandning.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesanost och lite extra nymalen svartpeppar.
Till servering: Lägg upp på ett fat. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår