Laga pulled pork av karré eller bog av vildsvin och lägg det kryddiga köttet ihop med krispig sallad i fluffiga brioche-korvbröd. Toppa med picklad rödlök och gräddfil. Mums!
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
3 tsk salt
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
4 briochebröd eller korvbröd
salladsblad
picklad rödlök
gräddfil
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 125˚ eller 100° varmluftsugn.
Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
Skala löken och skär den i klyftor.
Skala vitlöksklyftorna.
Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans.
Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie.
Tillaga i nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
Lägg några salladsblad i varje bröd och fyll på med kött och rödlök.
Toppa med gräddfil.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!