• OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök
Svenskt vildsvinskött.

Pulled pork vildsvin i briochebröd

Laga pulled pork av karré eller bog av vildsvin och lägg det kryddiga köttet ihop med krispig sallad i fluffiga brioche-korvbröd. Toppa med picklad rödlök och gräddfil. Mums!

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
  • 3 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
  • 4 briochebröd eller korvbröd
  • salladsblad
  • picklad rödlök
  • gräddfil

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 125˚ eller 100° varmluftsugn.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
  3. Skala löken och skär den i klyftor.
  4. Skala vitlöksklyftorna.
  5. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans.
  6. Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie.
  7. Tillaga i nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills köttet är riktigt mört.
  8. Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
  9. Lägg några salladsblad i varje bröd och fyll på med kött och rödlök.
  10. Toppa med gräddfil.


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår