• OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Pulled pork – the wild version

Pulled pork är lika lätt att göra av vildsvinskött som av griskött. Använd bogen eller karrén och laga länge i ugnen ihop med färdig barbecuesås. Det blir hur gott som helst!

ANTAL PORTIONER CA:

6

INGREDIENSER

  • 1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
  • 3 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 flaska barbequesås hickory (250 ml)

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 125˚ eller 100° varmluftsugn.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
  3. Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans.
  4. Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills köttet är riktigt mört.
  5. Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
TILL SERVERING:
  • Pulled pork av vildsvin är perfekt i tortillabröd och hamburgerbröd med sallad och extra barbequesås. Passar även som topping på pizzan.


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår