Pulled pork är lika lätt att göra av vildsvinskött som av griskött. Använd bogen eller karrén och laga länge i ugnen ihop med färdig barbecuesås. Det blir hur gott som helst!
ANTAL PORTIONER CA:
6
INGREDIENSER
1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
3 tsk salt
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 125˚ eller 100° varmluftsugn.
Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans.
Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
TILL SERVERING:
Pulled pork av vildsvin är perfekt i tortillabröd och hamburgerbröd med sallad och extra barbequesås. Passar även som topping på pizzan.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!