En nybakad pizza med stekt svamp, grönkål och kryddig pulled pork vildsvin är typ omöjligt att motstå. Med tortillabröd eller förgräddad pizzabotten är det dessutom busenkelt att baka den.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
4 tortillabröd eller förgräddad pizzabotten
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
200 g skogssvamp eller champinjoner
100 g grönkål
1 rödlök, tunt skivad
Cirka 400 g pulled pork vildsvin (se separat recept)
2 dl riven ost, t ex lagrad prästost eller Västerbotten
ca 2 msk neutral rapsolja
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°.
Blanda crème fraiche och vitlök i en skål.
Skölj svampen och skär i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek svampen, salta.
Repa bladen från grönkålen i små bitar och skär bort den grova nerven i mitten.
Lägg bitarna i en skål och olja in dem med 1 msk olja.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg bröden eller pizzabottnarna på plåt med bakplåtspapper.
Bred på crème fraiche-blandningen och strö över riven ost.
Fördela svamp, grönkål, skivad rödlök och pulled pork över pizzorna och baka dem i övre delen av ugnen tills de har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!