• OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Pizza bianco med pulled pork vildsvin

En nybakad pizza med stekt svamp, grönkål och kryddig pulled pork vildsvin är typ omöjligt att motstå. Med tortillabröd eller förgräddad pizzabotten är det dessutom busenkelt att baka den.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 4 tortillabröd eller förgräddad pizzabotten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 200 g skogssvamp eller champinjoner
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Cirka 400 g pulled pork vildsvin (se separat recept)
  • 2 dl riven ost, t ex lagrad prästost eller Västerbotten
  • ca 2 msk neutral rapsolja
  • Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda crème fraiche och vitlök i en skål.
  3. Skölj svampen och skär i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek svampen, salta.
  5. Repa bladen från grönkålen i små bitar och skär bort den grova nerven i mitten.
  6. Lägg bitarna i en skål och olja in dem med 1 msk olja.
  7. Skala och skiva rödlöken tunt.
  8. Lägg bröden eller pizzabottnarna på plåt med bakplåtspapper.
  9. Bred på crème fraiche-blandningen och strö över riven ost.
  10. Fördela svamp, grönkål, skivad rödlök och pulled pork över pizzorna och baka dem i övre delen av ugnen tills de har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår