• OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Kryddig vildsvinskorv med dillpicklad gurka

Det finns flera sorters vildsvinskorv att köpa. Matcha korven med sallad och dillpicklad gurka. Också din favoritsenap på det.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 4 vildsvinskorvar
  • 4 korvbröd
DILLPICKLAD GURKA:
  • 1 gurka
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 msk hackad dill, färsk eller fryst

GÖR SÅ HÄR

BÖRJA MED GURKAN:
  1. Skölj gurkan, skiva den tunt med vass kniv eller mandolin och lägg den i en skål, blanda med salt.
  2. Ställ något tungt på gurkskivorna så att det blir press på dem och låt stå i ca 30 minuter.
  3. Krama ur gurkskivorna och lägg dem i en burk.
  4. Blanda ättiksprit, socker, vatten och dill, rör tills sockret har löst sig.
  5. Häll lagen över gurkan i burken och låt stå i cirka 2 timmar.
  6. Förvara den sedan i kylen.
 
  • Stek eller grilla korven på medelvärme. Lägg ett salladsblad i varje korvbröd. Toppa korven med gurka och senap.


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår