Vem älskar inte köttbullar? Med vildsvinsfärs, grädde och kryddpeppar skapar du en ny knorr på julbordets serveringar. Vill du vara lite svinnsmart så använder du eventuellt icke-uppätna köttbullar i en god pyttipanna i mellandagarna (eller spara undan ett gäng, för det är stor risk att allt går åt).
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
500 g vildsvinsfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 ½ dl grädde
½ dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk socker
½ tsk stött kryddpeppar
1 ägg
Smör till stekning
Rapsolja
GÖR SÅ HÄR
Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme tills den är mjuk och glansig.
Lägg den i en skål och låt svalna.
Tillsätt grädde, vatten, ströbröd, salt, socker och kryddpeppar.
Mixa med en stavmixer till blandningen är slät, låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner ägg och färs.
Blanda hastigt till en jämn smet.
Gör en provköttbulle, stek den i smör och smaka av om det behövs mer salt och ev peppar.
Rulla färsen till köttbullar med oljade händer (använd neutral rapsolja) och lägg dem på en skärbräda som också är insmord med rapsolja.
Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i cirka 8 minuter eller tills de är genomstekta.
Tips:
Smaksätt köttbullesmeten med stötta, torkade enbär och torkad timjan.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!