Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Inoshishi-don: Vildsvinskarré på japanskt vis

En japansk risrätt med kött, lök och ägg. Snabblagat och vardagslyxigt!

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 600 g vildsvinskarré, fryst
  • 4 dl japanskt ris, rundkornigt
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 tsk socker
  • 0,5 dl mirin*
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl sake (alt torr sherry eller riktigt torrt vitt vin)
  • 1 köttbuljongtärning (eller 1 påse Dashi, japansk buljong, finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • Olja att steka i

  • Topping:
  • 4 äggulor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Ta ut den frysta vildsvinskarrén ur frysen cirka 2 timmar innan tillagning.
Låt köttet tina i kallt vatten i förpackningen.
Köttet ska fortfarande vara någorlunda fryst när du skär det. Det är då lättare att få till tunna skivor av köttet.
 
*Tips! Mirin kan ersättas med halv mängd honung.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skiva köttet i så tunna skivor som möjligt.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme.
  4. Stek löken i olja, cirka 5 minuter eller tills den börjat mjukna.
  5. Tillsätt köttet och socker.
  6. Stek tills köttet börjar få färg.
  7. Tillsätt mirin, soja, sake och buljong under omrörning.
  8. Låt småkoka i cirka 10-15 minuter för att reducera såsen.
  9. Smaksätt ev med lite mer soja.
  10. Fördela ris i fyra skålar.
  11. Lägg kött ovanpå riset, gör en liten grop där du försiktigt placerar äggulan.
  12. Toppa med sesamfrön, chiliflakes och salladslök.
  13. Servera och njut!

Foto: Henrik Lewander 2023

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår