AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Meny
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Grillad vildsvinskarré med smak av Indien
Grillad vildsvinskarré vänd i en tandoorirub. Serveras med en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, haricots verts och myntasås.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
Ca 600 g vildsvinskarré
Rub:
1 lime, rivet skal
1 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 msk flingsalt
1 msk tandoorikrydda
Mangosallad:
2 mango
2 lime
1 huvud Romansallad
250 g färska haricots verts
1 knippe salladslök
1 dl pekannötter
Myntasås:
2 dl matyoghurt
1 dl färsk, hackad mynta
1 tsk flytande honung
1 msk olivolja
½ tsk salt
GÖR SÅ HÄR
Ta fram köttet från kylen ungefär en timme innan du ska tillaga det.
Blanda ingredienserna till rubben.
Förbered mangosalladen:
Skala mango och skär bort kärnan.
Dela limen i halvor.
Grilla mango och lime.
Vänd köttet i rubben, massera in det ordentligt.
Grilla köttet på medeltemperatur tills det uppnått ca 65°.
Låt vila ca 10 minuter (då kommer temperaturen stiga till ca 70°).
Rör ihop ingredienserna till myntasås.
Smaksätt med salt.
Fortsätt med mangosalladen:
Skölj och dela salladen.
Skär den grillade mangon i bitar.
Koka haricots verts i saltat vatten ca 2 min, spola i kallt vatten. Skär salladslöken i tunna skivor.
Lägg allt på ett fat.
Sprinkla över saften från den grillade limen.
Grovhacka pekannötterna.
Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
Toppa med pekannötter och myntasåsen.
Svenskt Vildsvinskött
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår