Den mustiga mexikanska köttfärsgrytan med bönor och chili är lättlagad mat, särskilt när man är många runt bordet. Färs av svenskt vildsvin passar utmärkt i grytan. Servera den med nachos eller tortillachips för extra krunch. Det är också gott med bröd och sallad till. Jabalí betyder vildsvin på spanska. Om du tycker att det låter bättre med Chili con jabalí.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
600 g vildsvinsfärs
2 gula lökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
3 msk tomatpuré
1 tsk kakao
1 msk spiskummin
1 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
4 dl rött vin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
2 förpackningar med kokta bönor (á 200 g) till exempel kikärtor eller svenskodlade vita bönor.
bladpersilja, finhackad
olja till stekning
TILL SERVERING:
Nachos
Gräddfil
GÖR SÅ HÄR
Fräs finhackad lök, vitlök, selleri och chili i en rymlig gryta över medelvärme i ca 10 minuter, utan att det får färg.
Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den har fått fin färg och lägg över den i grytan.
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor, vin, vatten och buljongtärning.
Låt sjuda under lock i ca 20 minuter.
Lyft av locket och fortsätt att sjuda minst 20 minuter till.
Späd med vatten om det ser ut att bli för torrt.
Smaka av med salt och peppar.
Häll de kokta bönorna i en sil, spola dem med kallt vatten och blanda ner dem i grytan.
Blanda ner dem i grytan. Strö över rikligt med persilja.
Servera med nachos eller bröd och gräddfil.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!