Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Chili con vildsvin – Chili con jabalí

Den mustiga mexikanska köttfärsgrytan med bönor och chili är lättlagad mat, särskilt när man är många runt bordet. Färs av svenskt vildsvin passar utmärkt i grytan. Servera den med nachos eller tortillachips för extra krunch. Det är också gott med bröd och sallad till. Jabalí betyder vildsvin på spanska. Om du tycker att det låter bättre med Chili con jabalí.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 600 g vildsvinsfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 4 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 förpackningar med kokta bönor (á 200 g) till exempel kikärtor eller svenskodlade vita bönor.
  • bladpersilja, finhackad
  • olja till stekning
TILL SERVERING:
  • Nachos
  • Gräddfil

GÖR SÅ HÄR

  1. Fräs finhackad lök, vitlök, selleri och chili i en rymlig gryta över medelvärme i ca 10 minuter, utan att det får färg.
  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den har fått fin färg och lägg över den i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor, vin, vatten och buljongtärning.
  4. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter.
  5. Lyft av locket och fortsätt att sjuda minst 20 minuter till.
  6. Späd med vatten om det ser ut att bli för torrt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll de kokta bönorna i en sil, spola dem med kallt vatten och blanda ner dem i grytan.
  9. Blanda ner dem i grytan. Strö över rikligt med persilja.
 
  • Servera med nachos eller bröd och gräddfil.

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår