AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Biffar av vildsvinsfärs med gräddsås, lättbakad spetskål, knaprigt bacon och rårörda lingon
En perfekt bjudrätt, vildsvinsbiffar och sås kan lagas redan dagen före – praktiskt om du vill förbereda.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
550 g vildsvinsfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1-2 msk smör
1 ägg
1 msk senap
2 krm enbär, mortlade
3 krm salt
1 msk rapsolja
1 pkt bacon (140 g)
Sås
50 g rotselleri
0,5 gul lök
1 msk rapsolja
2 timjankvistar
2 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1,5 msk äppelcidervinäger
1,5 kycklingfond- eller viltfond
0,5 tsk salt
Kål
300 g spetskål
1 msk olivolja
1 krm salt
Tillbehör
potatis, kokt
lingon, rårörda
GÖR SÅ HÄR
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke.
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör i en kastrull på låg temperatur.
Lägg färs, lök, ägg, senap, enbär och salt i bunken och blanda ordentligt.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek biffarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida på medelhög temperatur tills de har en fin brynt yta och innertemperaturen är 70°.
Sås:
Skala och fintärna rotsellerin.
Skala och finhacka löken.
Fräs selleri och lök i olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull 2–3 min.
Häll på grädde, vatten, vinäger och fond.
Koka upp och låt koka tills ca 3 dl återstår.
Sila såsen och koka upp på nytt precis före servering.
Kål:
Finstrimla och knaperstek baconet.
Sätt ugnen på 200°.
Riv kålbladen i stora bitar och lägg dem på en plåt.
Blanda kålen med olja och salt.
Ugnsbaka kålen mitt i ugnen ca 10 min.
Strö bacon över biffarna och servera med kål, gräddsås kokt potatis och rårörda lingon.
Källa: Allt om Mat nr 16 2021
Recept: Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår