• AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Biffar av vildsvinsfärs med gräddsås, lättbakad spetskål, knaprigt bacon och rårörda lingon

En perfekt bjudrätt, vildsvinsbiffar och sås kan lagas redan dagen före – praktiskt om du vill förbereda.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 550 g vildsvinsfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 2 krm enbär, mortlade
  • 3 krm salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pkt bacon (140 g)
Sås
  • 50 g rotselleri
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 timjankvistar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 kycklingfond- eller viltfond
  • 0,5 tsk salt
Kål
  • 300 g spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
Tillbehör
  • potatis, kokt
  • lingon, rårörda

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke.
  2. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör i en kastrull på låg temperatur.
  3. Lägg färs, lök, ägg, senap, enbär och salt i bunken och blanda ordentligt.
  4. Forma färsen till 8 biffar.
  5. Stek biffarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida på medelhög temperatur tills de har en fin brynt yta och innertemperaturen är 70°.
Sås:
  1. Skala och fintärna rotsellerin.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs selleri och lök i olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull 2–3 min.
  4. Häll på grädde, vatten, vinäger och fond.
  5. Koka upp och låt koka tills ca 3 dl återstår.
  6. Sila såsen och koka upp på nytt precis före servering.
Kål:
  1. Finstrimla och knaperstek baconet.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Riv kålbladen i stora bitar och lägg dem på en plåt.
  4. Blanda kålen med olja och salt.
  5. Ugnsbaka kålen mitt i ugnen ca 10 min.
  6. Strö bacon över biffarna och servera med kål, gräddsås kokt potatis och rårörda lingon.

Källa: Allt om Mat nr 16 2021
Recept: Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår