Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök
2023-04-05
Månadens recept

Vildsvinsstek med glaserad kålrabbi och potatisgratäng

– Jag tror att det är många som förväntar sig att vildsvinskött ska smaka som griskött men upphöjt till två och inte ha de milda och samtidigt djupa smak som vildsvin har, säger kocken Mattias ”Fredagskocken” Larsson. Jag tycker att det är bra att ta tillvara de vilda djur som faktiskt finns i skogarna nära oss.

– Till vildsvinssteken passar det perfekt med ett generöst rödvin, till exempel Gemtree Organiz Shiraz 2020 (20033), från Australien, säger Mattias. Det är fruktigt med drag av mogna plommon, mynta och lakrits och har både intensitet och finess i smaken.

Mattias bjuder här på ett recept på vildsvinsstek med glaserad kålrabbi och hasselnötter samt potatis- och jordärtskocksgratäng.

Visste du att…

Kocken Mattias Larsson blev känd som ”Fredagskocken” eftersom han varje fredag mellan 2006 och 2011 gästade Adam Alsing och Gry Forsell i ett av Sveriges mest populära radioprogram; Äntligen Morgon med Adam och Gry på Mix Megapol. Idag driver Mattias företaget Modern Gastronomi där han är föreläser, kör event, catering, vinprovningar och matlagningskurser.

Lagom till påsk presenterar vi här ett av hans recept med vildsvinsstek

Här hittar du månadens recept

Källa: Christina Neiglick (Allt om Mat nr 16 2021)
Recept: Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen
Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår