– Vi jobbar säsongsbetonat och med mycket svenskt på restaurang Spesso, säger kökschef Desirée Jaks. En av hennes favoriter med är bao buns fyllda med svensk vildsvinskarré. Det är en asiatisk rätt med fluffiga ångade bröd som fylls med strimlad marinerad vildsvinskarré, gurkstavar, picklad rödlök och koriander. Perfekt bjudmat!
Bao buns passar alldeles fantastiskt bra att göra med vildsvinskarré. De fluffiga ångade bröden fylls med strimlad marinerad vildsvinskarré och toppas med gurkstavar, picklad rödlök och koriander.
Det här är perfekt bjudmat och garanterat en rätt som dina gäster kommer att uppskatta! Bao bun finns även som fyllda hela bollar, men de här serveras i bröd som formas i taco-stil. Passar perfekt att äta som finger food.
Det går att köpa bao-bröd i välsorterade affärer om du vill hoppa över det steget, men det är inte så svårt att fixa själv om du följer kökschef Desirée Jaks recept.
Svensk vildsvinskarré finns att köpa färskt och fryst både online och i vanliga butiker. Vildsvinskarrén har en del fett insprängt vilket gör den lite saftigare. Den har som allt annat kött från vildsvin en mild viltsmak.
Visste du att: Bao Steam Bun är en rätt som ursprungligen kommer från Taiwan, men äts i nästan hela Asien. Bao bun är ett klassiskt ångkokat måltidsbröd som ofta äts som fast food eller street food och är fyllt med olika sorters godsaker.
Vår policy