Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Rostade betor med knaperstekt vildsvinsisterband och lingon

Den här rätten med bra och prisvärda råvaror i säsong passar lika bra till vardag som till fest! Den milda gulbetan utgör basen tillsammans med potatis och toppas med krispigt stekt isterband och sötsyrliga lingon. Dessutom är isterband klimatsmart mat.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 6 gulbetor, skrubbade
  • 6 fasta potatisar, skrubbade
  • 1 rödbeta, skrubbad
  • 1 lagerblad
  • 2 vildsvinsisterband
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • rapsolja
  • salt
  • peppar, nymalen
Till servering
  • 100 g lingon
  • 50 g strösocker
  • Vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med de rårörda lingonen. Blanda lingon med socker i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Skär gulbetor och potatis i klyftor (spara rödbetan). Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten tillsammans med lagerblad.
  3. Hyvla rödbetan i tunna skivor. Lägg i iskallt vatten, det gör den extra krispig.
  4. Häll av de kokta rotfrukterna. Stek dem i olja i en stekpanna tills de får lite yta. Salta.
  5. Snitta korven på längden. Gröp ut innehållet och dela i mindre bitar.
  6. Knaperstek det urgröpta isterbandet i olja i en annan stekpanna.
  7. Finhacka persiljan.
  8. Lägg betor och potatis i en form eller på ett fat. Toppa med knaperstekt isterband, rårörda lingon och persilja.
  9. Servera med iskall ovispad grädde.

Foto: Henrik Lewander 2023
Styling: Hannes Shen 2023

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår