Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Ragù di cinghiale – Vildare köttfärssås till pastan

Vildsvinsfärs är perfekt i en långkokt köttfärssås av italiensk modell. Förutom köttet är det tomater, buljong och örtkryddor som ger den rätta mustigheten. Gör gärna dubbel sats när du ändå håller på, frys in hälften så har du i princip middagen klar en annan dag. Ragù di cinghiale heter rätten på italienska, om du undrade.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bit (ca 50 g) rotselleri
  • 2 morötter
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk konserverade tomater, hela (400 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad viltfond (eller oxfond)
  • 1 tsk oregano, torkad
  • socker
TILL SERVERING:
  • Bladpersilja, hackad
  • Lagrad ost, riven

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka lök, vitlök, rotselleri och morot fint.
  2. Fräs allt i olja i en rymlig gryta i ca 10 minuter på medelvärme utan att det får färg.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja, stek färsen och lägg över den i grytan, tillsätt salt, peppar, lagerblad, timjan, tomatpuré, tomater, vin och fond.
  4. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 45 minuter. Rör om då och då, späd med vatten om det ser för torrt ut.
  5. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.
 
  • Servera med spaghetti eller tagliatelle, toppa tallrikarna med hackad bladpersilja och riven ost.

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår