Logotyp Svenskt Vildsvinskött
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
  • AKTUELLT
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Griljering av färdigkokt vildsvinsskinka

Servera vildsvinsskinka till jul! Köp den färdigkokt i butiken och griljera den som vanligt. Enkelt och gott! Och med resterna (om det blir några…) kan du göra flera goda och svinnsmarta rätter. En blivande klassiker på julbordet?

INGREDIENSER

  • Vildsvinsskinka, färdigkokt ca 2,5 kg
  • 1 ägg
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 matsked honung
  • 1 dl ströbröd
Till garnering:
  • Hela kryddnejlikor

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, senap och honung.
  2. Lägg skinkan på ett bakplåtspapper i en långpanna eller en smord ugnsfast form.
  3. Pensla blandningen på skinkan.
  4. Sikta över ströbröd.
  5. Sätt in skinkan mitt i ugnen, griljeringen ska få fin färg, det tar cirka 15 minuter.
  6. Sätt i hela kryddnejlikor som garnering när skinkan svalnat något.
  Tips! Smaksätt gärna griljeringen med krossade enbär, det blir en lite vildare smak. Även fänkålsfrön ger en spännande smak.

Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY
Copyright © 2025

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår