Lucas Eriksson är känd som en av finalisterna i tv-programmet Sveriges Mästerkock 2024. Han charmade tittarna med sitt raka sätt och sin kärlek till viltkött. Han jagar gärna – både vildsvin, rådjur och annat vilt.
På koket.se bjuder Lucas på ett recept på viltbiffar med krämigt potatismos och klassisk brunsås. Enkel vardagsmat när den är som bäst. Vildsvinsfärs passar perfekt till viltbiffarna.
Lucas tycker att det borde serveras mer viltkött runt om i landet.
– Viltkött går att använda till allt, säger han.
Lucas eget intresse för matlagning började tack vare jakten. Han ville själv kunna ta vara på köttet som han och hans farfar fick med sig hem från jakten i skogen.
Här nedan hittar du Lucas recept på viltbiffar med krämigt potatismos och klassisk brunsås.
– Päramoset får gärna vara lite klumpigt, det tycker jag om, säger Lucas. Och lite extra fett och kryddpeppar lyfter smaken på viltbiffarna.
En av hans drömmar är att få göra ett eget tv-program där man får följa med hela vägen från jaktpasset till tillagningen av maten. Nu i sommar driver Lucas kafé i Oskarshamn tillsammans med sin flickvän Felicia.
Tips! Blir det mot förmodan några biffar över kan du frysa in dem.
Viltbiffar
Potatismos
Brunsås
Råröda lingon
Potatis
Rårörda lingon
Sås
Viltbiffar
Vår policy