Vildsvinsköttbullar, vildsvinskorv, schnitzel på vildsvinsfilé. Och mycket annat gott. Menyn på restaurang The Hairy Pig i Gamla Stan i Stockholm utgår från konceptet ”Farm to Table” med hemlagade rätter gjorda på lokala råvaror. Möt Karolina som äger och driver The Hairy Pig.
Karolina Wilow öppnade restaurang The Hairy Pig i Gamla Stan i Stockholm 2014. Här serveras många goda rätter med svenskt vildsvinskött.
– En av de mest populära vildsvinsrätterna hos oss är vår klassiker som vi har haft på menyn sedan vi öppnade, hemlagad vildsvinskorv med The Hairy Pigs starka senap, säger Karolina. Och våra hemlagade vildsvinsköttbullar med potatismos och grönpepparsås.
– Andra populära rätter är vildsvinsschnitzel gjord på vildsvinsfilé med pommes frites och café de paris-smör samt vildsvinsbiff à la Lindström.
Karolina berättar att det i början var svårt att köpa in vildsvinskött. Det var även dyrt. Under de senaste åren har hon dock sett en tydlig förändring i både tillgänglighet och prissättning.
– Jag ser även en förändring i inställningen till vildsvinskött. Folk är både intresserade av och har en positiv inställning till vildsvinsrätter vilket är roligt, säger Karolina.
Karolina tycker att det är toppen med en webbsida som svensktvildsvinskött.se där alla kan hitta butiker, gårdsbutiker, restauranger och leverantörer som säljer svenskt vildsvinskött.
– Det är väldigt många som jagar vildsvin i Sverige, men trots det är köttet förvånansvärt svårt att få tag på för vanliga konsumenter och fortfarande förhållandevis dyrt, säger Karolina.
– Mina egna absoluta favoriter är vildsvinskroppkakor med lingonsylt och vildsvinsgryta på långkok. Favoritstyckdetaljen är vildsvinsbogen. Den är lite fetare än andra styckningsdelar och passar otroligt bra i en smakrik vildsvinsgryta på långkok.
Viket är ditt bästa vintips till rätter med vildsvinskött?
– Barbera-vinerna från norra Italien gifter sig fantastiskt med smakerna från vildsvinsköttet.
Här hittar du The Hairy Pig: @thehairypigrestaurant
Vår policy