Missa inte Korvfestivalen i Stockholm den 7-9 mars! Det här är en årlig fest för alla korvälskare. Här hittar du ett brett utbud av både svensk och internationell korv, tillsammans med klassiska och nya tillbehör och passande drycker. Självklart hittar du även svensk vildsvinskorv på Korvfestivalen.
Viltverket finns på plats och flera andra tillverkare av viltkorvar deltar också i Korvfestivalens 10-årsjubileum.
Viltverket drivs av Frida Wikström Rygaard som är matkreatör i grunden. I Viltverkets korvar utgår Frida från traditionella recept och smaksättningar från platser där hon vuxit upp och bott; Dalarna, Provence, Jura-bergen i Schweiz, Irland, England, Italien och Jylland.
Detta är platser som inspirerat hennes förkärlek för traditionellt mathantverk och alldeles särskilt korv. Fridas bakgrund har stöpt henne i en stark och nyfiken kärlek till god mat och en övertygelse kring vikten av hållbar, närodlad och småskalig matproduktion.
Många tror att vilt är svårt, dyrt och krångligt. Men Fridas mål är att det ska vara enkelt för fler att välja vilt. Viltverket gör viltkorv med fokus på svenskt viltkött, traditionellt mathantverk och hållbar matproduktion. Viltverket hjort- och vildsvinskött kommer från Östergötland, korvarna görs i Bergslagen och är fria från nitrit och andra konserveringsmedel. De gör sina viltkorvar med 95% kött, salt och kryddor och det är allt
Här är några andra deltagare på Korvfestivalen som har viltkorvar gjorde på vildsvinskött i sitt sortiment:
RJ Närproducerat
Specialchark
Stensåkra
Läs mer på
https://www.korvfestivalen.se/stockholm
Vår policy