Grymt god mat! Kockarna och grillälskarna Marcus Backman och Daniel Tottie på cateringföretaget Kocken & Grisen serverade grillat konfiterat vildsvin på Stockholms största efterfest, den mytomspunna Students’ Nobel NightCap, som hölls efter Nobelbankettens festligheter 2022.
”Grymt god mat” är devisen för cateringföretaget Kocken & Grisen som stod för nattamaten på Nobelbankettens efterfest Students’ Nobel NightCap. Läckert upplagda skedar med grillat konfiterat vildsvin med en mjödkokt morotscrème, honungskaramelliserad gul lök, syrad rödlök och gräslök serverades till alla besökarna.
Students’ Nobel NightCap, även kallad Stockholms största efterfest, arrangeras helt av universitetsstudenter och drivs med volontär kraft. Här minglar Nobelpristagare och studenter tillsammans med akademiker, politiker och andra framstående personer. Inga journalister är inbjudna och det råder fotograferingsförbud.
De välrenommerade kockarna Marcus Backman och Daniel Tottie, som driver cateringföretaget Kocken & Grisen, har jobbat på några av Sveriges bästa restauranger genom åren. Och båda två älskar närheten till djur och natur, friluftsliv och matlagning.
– Jag är väldigt flexibel i matlagandet. Men det är grillandet som jag verkligen älskar mest av allt, säger Marcus.
Det är inte första gången som vildsvin dyker upp som nattmat på en Nobelefterfest. Daniel Tottie ansvarade för maten på Nobelefterfesten 2014.
– I ett rum fyllt av skog där temat var”skog och vilt” serverade jag egengjord vildsvinssalami och rökta älghjärtan.
Vår policy