Det här är en jättegod japansk risrätt med vildsvinskarré, lök och ägg. Snabblagat och vardagslyxigt! Receptet hittar du här.
(4 personer)
Ingredienser:
600 g vildsvinskarré, fryst
4 dl japanskt ris, rundkornigt
2 gula lökar, tunt skivade
2 tsk socker
0,5 dl mirin
0,5 dl japansk soja
1 dl sake (alt torr sherry eller riktigt torrt vitt vin)
1 köttbuljongtärning (eller 1 påse Dashi, japansk buljong, finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
Olja att steka i
Topping:
4 äggulor
2 msk sesamfrön
1 krm chiliflakes
2 salladslökar, tunt skivade
Ta ut den frysta vildsvinskarrén ur frysen cirka 2 timmar innan tillagning.
Låt köttet tina i kallt vatten i förpackningen.
Köttet ska fortfarande vara någorlunda fryst när du skär det.
Det är då lättare att få till tunna skivor av köttet.
Gör så här:
Skiva köttet i så tunna skivor som möjligt.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme.
Stek löken i olja, cirka 5 minuter eller tills den börjat mjukna.
Tillsätt köttet och socker.
Stek tills köttet börjar få färg.
Tillsätt mirin, soja, sake och buljong under omrörning.
Låt småkoka i cirka 10-15 minuter för att reducera såsen.
Smaksätt ev med lite mer soja.
Fördela ris i fyra skålar.
Lägg kött ovanpå riset, gör en liten grop där du försiktigt placerar äggulan.
Toppa med sesamfrön, chiliflakes och salladslök.
Servera och njut!
Tips! Mirin kan ersättas med halv mängd honung.
Vår policy