Kocken Danyel Couet och yrkesjägaren Lubbe Garell är aktuella med boken ”I magen på en jägare”.
Deras önskan med kok- och jaktboken är att fler ska upptäcka det goda viltköttet.
– Jag älskar vildsvin! Att jaga och äta dem. Vildsvinskött är så jävla gott, säger Lubbe.
– Köttet smakar fantastiskt och de är otroligt intelligenta djur, säger Danyel.
I boken ”I magen på en jägare” bjuder Danyel och Lubbe på fakta kring viltjakten och recept på bland annat schnitzel på vildsvin, frikadeller på vildsvinsfärs, lappskojs på vildsvinsskinka och den italienska klassikern porchetta på vildsvinssida.
Det här är boken för dig som redan är övertygad om det vilda köttets förträfflighet, för dig som aldrig någonsin vågat smaka på viltkött och för dig som bara råkar ha viltkött i frysen som du inte vet vad du ska göra av.
I samband med lanseringen av boken lagade Danyel och Lubbe vilt i TV4 Nyhetsmorgon den 15 september 2023.
Här hittar du länken till tv-avsnittet!
Du hittar även Lubbe och Danyel under namnet Shots & Pots på Youtube. I en serie program reser de världen runt och jagar och lagar mat på det fällda viltet. Experiment och nytänk är en stor del av matlagningen i denna serie och absolut inget matsvinn. Allt detta i spännande miljöer och kulturer.
Följ Shotsnpots på Youtube:
Du som äter svenskt vildsvins- och griskött behöver inte välja bort den råvaran på grund av utbrottet av afrikansk svinpest. Genom att fortsätta köpa svenskt vildsvins- och griskött stödjer du Sveriges jägare, grisbönder, livsmedelsproducenter, vilthanteringsanläggningar och restauranger. Att fortsätta äta vildsvinskött bidrar även till att vildsvinspopulationen hålls i balans.
Afrikansk svinpest kan inte smitta människor. Sjukdomen är däremot mycket smittsam och farlig för vildsvin och tamgrisar.
Mer information hittar du på Jordbruksverkets och Statens veterinärmedicinska anstalts webbplatser:
Vår policy