Martin & Servera är livsmedelsgrossist och säljer livsmedel, dryck och mycket annat till Sveriges restauranger. Björn Nilsson, sortiment- och inköpschef kött, märker ett stadigt växande intresse för svenskt vildsvinskött.
När började Martin & Servera satsa på försäljning av svenskt vildsvinskött till restauranger?
– Det här är en medveten satsning som påbörjades för tre-fyra år sedan. Vi såg att vildsvinsstammen i Sverige växte och vi började få frågor från kunder om möjligheten att köpa svenskt vildsvinskött. Eftersom vi vet att vildsvinskött är en bra råvara som borde kunna användas i större utsträckning funderade vi på hur vi skulle kunna bidra. Idag har vi elva produkter lagerlagda hos Martin & Servera. Detaljer från hela vildsvinet finns i sortimentet.
Hur går försäljningen?
– Vi har en bra ökningstakt i försäljningen, inte minst från våra kunder på den offentliga marknaden. Där har försäljningen ökat med 50 procent de senaste två åren, visserligen från rätt låga nivåer, men nu börjar det röra sig ordentligt. Det är framför allt roligt att se att det blir en hel del återvändande kunder när de väl har testat vildsvin första gången.
Passar svenskt vildsvinskött både i offentliga måltider, som på skola och förskola, och på restauranger?
– Absolut! Det finns flera produkter som är anpassade för offentlig måltidsverksamhet och restaurangerna hittar sina solklara favoriter i vårt utbud. Det är ett gott kött med viltkaraktär, och smaken är klart mildare än andra viltprodukter.
– Prova vildsvinsskaven till exempel. En riktig vinnare!
Martin & Servera säljer vissa produkter direkt till konsument via Martin & Servera Restaurangbutiker.
Vår policy