Staden Adana i södra Turkiet är känd för den fantastiskt goda kebab som serveras där.
Den är het, smakrik och får en fräsch syrlig smak från sumak. Paprika, lök, persilja och vitlök mals fint och blandas med färsen. Grundreceptet kommer från Zeina Mourtadas recept på koket.se. Här har vi använt svensk vildsvinsfärs istället för lammfärs och kombinerar spetten med goda såser och röror som passar till nästan allt grillat: Haydari med fetaost, vitkök och yoghurt, örtolja, yoghurtsås och antep ezme, en het och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Ingredienser
Till servering:
Serveringsförslag:
Servera de varma kebabspetten i libabröd med grillade grönsaker och haydari, örtolja, yoghurtsås och den kryddiga röran antep ezme (den som tar sig tid att mixa ihop den här röran kommer att bli rikligt smakbelönad).
Hela receptet hittar du här!
Zeinas Mourtadas originalrecept med lammfärs hittar du här!
Vår policy