AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Vildsvinsfärs på vietnamesiskt vis i salladsblad med chili och lime
Här får den svenska vildsvinsfärsen extra skjuts i smakerna av chili, lime och koriander. Lägg köttet i salladsblad och ät med händerna.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
500 g vildsvinsfärs
1 klyfta vitlök, finhackad
3 msk fisksås
2 msk japansk soja
1 limefrukt, saft av
1 mild röd chilifrukt
2 salladslökar
flingsalt
svartpeppar
1 huvud hjärtbladsallad eller huvudsallad
Olivolja till stekning
TILL SERVERING:
limefrukt
1 kruka mynta
1 kruka koriander
jasminris
sweet chilisås
GÖR SÅ HÄR
Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja i en stor stekpanna.
Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra över svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt finhackad chili och fint skivad salladslök.
Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
Plocka bladen av salladshuvudet och skölj dem.
Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad.
Servera med jasminris, sweet chilisås och lime.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår