AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Meny
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Vildsvinsfärs på vietnamesiskt vis i salladsblad med chili och lime
Här får den svenska vildsvinsfärsen extra skjuts i smakerna av chili, lime och koriander. Lägg köttet i salladsblad och ät med händerna.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
500 g vildsvinsfärs
1 klyfta vitlök, finhackad
3 msk fisksås
2 msk japansk soja
1 limefrukt, saft av
1 mild röd chilifrukt
2 salladslökar
flingsalt
svartpeppar
1 huvud hjärtbladsallad eller huvudsallad
Olivolja till stekning
TILL SERVERING:
limefrukt
1 kruka mynta
1 kruka koriander
jasminris
sweet chilisås
GÖR SÅ HÄR
Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja i en stor stekpanna.
Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra över svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt finhackad chili och fint skivad salladslök.
Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
Plocka bladen av salladshuvudet och skölj dem.
Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad.
Servera med jasminris, sweet chilisås och lime.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår