• OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Meny
  • OM
    • OM VILDSVINSKÖTT
    • OM WEBBPLATTFORMEN
  • INSPIRATION
  • RECEPT
  • KLIMATSMART
  • HANDLA
  • PRESS
  • POLICY
Sök

Vildsvinsfärs på vietnamesiskt vis i salladsblad med chili och lime

Här får den svenska vildsvinsfärsen extra skjuts i smakerna av chili, lime och koriander. Lägg köttet i salladsblad och ät med händerna.

ANTAL PORTIONER CA:

4

INGREDIENSER

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 huvud hjärtbladsallad eller huvudsallad
  • Olivolja till stekning
TILL SERVERING:
  • limefrukt
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • jasminris
  • sweet chilisås

GÖR SÅ HÄR

  1. Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra över svag värme i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt finhackad chili och fint skivad salladslök.
  4. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  5. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj dem.
  6. Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad.
 
  • Servera med jasminris, sweet chilisås och lime.


Instagram Facebook-f Envelope

Ett initiativ på uppdrag av Jordbruksverket.

INTEGRITETSPOLICY

Copyright 2021

Vår policy

Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår