AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
AKTUELLT
OM
OM VILDSVINSKÖTT
OM WEBBPLATTFORMEN
INSPIRATION
RECEPT
KLIMATSMART
HANDLA
PRESS
POLICY
Sök
Sök
Souvlaki på vildsvin med tzatziki, grillad paprika och grillat pitabröd
Grillat vildsvin på grekiskt vis med en smakrik marinad av citron och rosmarin.
ANTAL PORTIONER CA:
4
INGREDIENSER
Ca 600 g vildsvinskarré Grillspett av metall eller trä. (Träspett måste först blötläggas för att inte brinna upp.)
Marinad:
½ dl olivolja
1 citron, saft av
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk rosmarin, färsk, finhackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, malen
Tzatziki:
½ gurka
½ tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm svartpeppar, malen
Tillbehör:
2 paprikor
4 pitabröd
Salladsblad
Olivolja
GÖR SÅ HÄR
Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora kuber och blanda med marinaden. Låt stå i kylen i ett par timmar.
Gör tzatzikin: Riv gurkan grovt och lägg den i en sil.
Strö på salt och låt stå i ca 15 minuter och låt saften rinna av.
Blanda gurkan med yoghurt, vitlök och peppar.
Skär paprikorna i halvor och lägg dem på grillen.
Trä upp köttet tätt på grillspetten.
Grilla till köttet är genomstekt.
Grilla pitabröden.
Servera spetten med pitabröd, grillad paprika, tzatziki och salladsblad.
Ringla på lite extra olivolja.
Vår policy
Förutom att alltid använda en god glaze när vildsvinsköttet grillas så placerar vi en webbkaka i din dator. Det gör upplevelsen ännu bättre!
Jag förstår