Fyra kockar från fyra lokala restauranger tävlar i Kalmarduellen om vem som gör den godaste trerättersmiddagen på lokalproducerade råvaror. En av tävlingsrätterna ska bestå av svenskt vildsvinskött. I juryn sitter kocken Karin Fransson, känd för att ha ”Sveriges vassaste smaklökar”, journalisten Sven Ekberg och skådespelaren Robert Gustafsson.
Vem av de fyra kockarna komponerar den vassaste trerättersmiddagen? Vilka rätter kommer de att tillaga på den lokala råvaran vildsvinskött? Missa inte Kalmarduellen!
De fyra tävlande Kalmarkockarna är Johannes Persson, restaurang Postgatan, Magnus Wahlström, restaurang Zegel, Viktor Ellström, restaurang Kött & Bar, och Magnus Engstrand, restaurang Gröna stugan/Helrätt.
I juryn sitter kocken Karin Fransson, som tidigare drev Michelin-stjärnebelönade restaurangen på Hotell Borgholm, matintresserade journalisten Sven Ekberg, Borgholm, samt skådespelaren och komikern Robert Gustafsson, Kalmar. Kalmars egen kocktävling sänds på Youtube.
Vår policy